Helt plötsligt har jägarkårens röster blivit viktiga. Får till och med massutskick via SMS som uppmanar mig att gå att rösta på specifika politiker i EU-valet – Enbart på grund av att jag är jägare.

Men av alla dåliga alternativ, så måste vi trots allt välja det vi tror mest på. Att försöka hitta alternativ som framförallt gynnar landsbygdens befolkning och tar problemen med för högt rovdjurstryck och vargproblematik på allvar, är däremot inte helt enkelt.

Du kanske tänker att: ”De har ju haft åtta år på sig”, vilket är helt sant.

Men får vi för många av Miljö- Vänster och Folkpartister till Bryssel, så ser det än mörkare ut gällande framtiden och vår svenska jaktutövning. Då pratar vi inte bara en ”rejält motvind” utan snarare vindar av orkanstyrka.

En viktig punkt som vi bör kräva av våra folkvalda är att de ska jobba för att få igenom en översyn och förändringar av art- och habitat och kanske framförallt bilaga 4, vilken framstår lika förlegad som 2:a Moseboken.

Vi måste ha politiker som håller sig ajour och är intresserade av denna typ av frågor, annars kommer vi bli uppätna av Bryssel. Och självklart måste vi ha politiker som står upp och arbetar för att vi ska ha en lokal förankring och lokal förvaltning av våra rovdjur. Dessa frågor ska vi bestämma om på hemmaplan!

Av alla dåliga alternativ så finns det ändå lite ljus i tunneln. Såvida nu inte allt är tomma vallöften och valfläsk. Men det finns två partier som sticker ut i frågor som rör vår jakt och det är Centern och Moderaterna.

Själv kommer jag att rösta på Moderaternas Christofer Fjellner. Det är den person som jag mest tror på i dagsläget. Sedan får vi se. Jag kan bara hoppas att han kommer göra skäl för lönen på drygt 72.000:- plus traktamenten, vilket är månadslönen som alla EU-parlamentariker har.

Oavsett vad du planerar att rösta på, så är det viktiga idag att man tar sig ur söndagssoffan och tar sig till vallokalen – Röstar man inte alls, ja då är det svårt att sedan komma och ställa krav.

Thomas Ekberg
Yrkesjägare, Jaktlust.com