Här har vi samlat de allra vanligaste frågorna som vår kundservice får. Hittar du inte svaret på din fråga eller vill komma i kontakt med oss ring vardagar mellan 10-15 till 0220-30866 eller maila, kundservice@jaktlust.com

1. Var är mitt paket?

Vi packar alla paket i turordning. När vi skickat ditt paket får du ett mail med spårningsinformation. När ditt paket anländer till ditt utlämningsställe skickas det ut en fyrsiffrig kod (sms avisering)till din mobil. Om du ej uppgett mobilnummer kommer en avi från posten.

2. Hur lång är leveranstiden?

Normal leverans är 3-5 arbetsdagar. Vid högsäsong något längre. Man kan mot tillägg (29:-) beställa snabbleverans 1-2 dagars leverans vid beställning före kl.12.00 (1 dag extra till Gotland och Norrland)

3. Hur returnerar jag?

I varje paket skickar vi med en retursedel och en  returadressetiketten. Följ anvisningar som finns på retursedeln. Om du använder den förprintade returadressetiketten som medföljer i paketet behöver du inte lägga ut pengar för returfrakten. Lämna in försändelsen till ditt närmaste Postenombud. Returfrakten 59 kr regleras istället i efterhand när vi tar emot din retur eller byte,

Läs fullständiga returvillkor här>

4. Vilka betalsätt finns det och är det någon prisskillnad?

Kortbetalning och direktbetalning via banker Kortbetalningar hanteras av vår samarbetspartner, Dibs Payment Services AB, för att garantera en snabb och säker betalning. Inga avgifter för kortbetalning. 

Postförskott. Du betalar först när du hämtar ditt paket. Postförskottsavgift 49 kr tillkommer.

Faktura privatpersonVid betalning via faktura faktura tillkommer en faktureringsavgift om 29 kronor. Fakturan bifogas med dina levererade produkter och ska betalas inom 14 dagar

DelbetalningVid betalning via delbetalning ansvarar kontohavaren för betalning av på kontot gjorda inköpoch för debiterade räntor, avgifter och övriga kostnader. 

Du kan läsa mer om betalningvillkoren här>

5. Kan jag ändra/lägga till/ta bort på en befintlig order?

Om ordern inte hunnits packa hjälper vi till med detta. Order som har betalats med kort kan vi inte lägga till några varor på.

6. Vad är skillnaden mellan slutsåld/restnoterad?

Om en vara är slutsåld så kommer den inte in igen. Står det däremot restnoterad så skickas den utan extra kostnad så snart den finns i lager.

7. Är varan liten eller stor i storleken?

Vi anger ofta i produktbeskrivningen om varan är liten eller stor i storleken. Om inget annat anges är den normal i storleken.

8. Kan jag handla med kreditkort via telefon?

Nej det går inte. Kortbetalning går endast i vår lagerbutik eller i vår webb butik.

9. Vad kostar det mig att ej lösa ut/hämta mitt paket?

Vi förbehåller oss rätten att debitera dig 250:- för ej uthämtade paket som täcker våra kostnader.

10. Vilka tider är kundtjänst öppen?

Vardagar 10-15

Ring 0220-30866 eller maila, kundservice@jaktlust.com. 

11. Jag har glömt mitt lösenord /inlogg till webben hur gör jag?

Du kan återställa ditt lösenord här

12. Var är min faktura?

Handlar du som privatperson mot faktura så ligger den i paketet. Handlar du mot konto så skickas den i början på varje månad via brev. Är du företag så skickas den via brev.